Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, October 29, 2019

Bakina kuhinja - kako napraviti dobre raviole

Bakina kuhinja - kako napraviti dobre raviole



Potrebno je:
200 gr brašna 
2 jaja
malo soli
1 veza brokolija
100 gr sira

Priprema:
U činiju staviti brašno malo soli, jedno jaje  pola ljuske vode i zamesiti tvrdo testo. Razviti oklagijom  tanko ili mašinom . Brokoli obariti i sitno iseckati. Sir izdrobiti dodati seckan brokoli i 1 žumance. 



Sve izjednačiti.U kalup za raviole staviti razvučeno testo pa u otvore ubaciti malo nadeva. 



Prekriti drugim razvučenim testom i preći oklagijom preko rubova 



Ostraniti višak testa. Istresti gotove raviole. 


Kuvati u slanoj vodi oko 10 min 



Procediti i preliti sa malo rastopljenog maslaca.


 Može se malo i narendati kaćkavalja. Služiti toplo...



No comments:

Post a Comment