Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, September 13, 2019

Bakina kuhinja - kako stari hleb pretvoriti u vrhunsku poslasticu

Bakina kuhinja - kako stari hleb pretvoriti u vrhunsku poslasticu



Potrebni je:
6-7 kriške starog hleba
2 jaja
1 puding od vanile
2 jaja
malo ulja
cimeta malo
2 kašike meda ( ili šećera)
100 gr suvog groždja

Priprema:
Tepsiju  manje dimenzije 15x15 podmazati maslinovim uljem .  U šerpicu razbiti jaja, dodati mleko malo ulja  puding, i vanilin šećer malo cimeta pa sve dobro žicom izjednačiti.



 Kriške hleba umoćiti u mleko  pa poredjati u pleh. Posuti suvim groždjem. 

Poredjati zatim drugi deo hleba pa sve preliti ostatkom mleka i jaja. Posuti malo suvim groždjem . 



Peći na 200 stepeni C oko 30-40 min da tečnosti ispari i lepo se zapeče..



Pečeno posuti prah šećerom i vanilin šećerom..   

3 comments: