Bakina kuhinja - punjeni ljuti svinjski file prilog punjeni krompir
Potrebno je:
500 gr svinjskog filea
250 gr. domaćih kobasica
100 gr listova kačkavalja
malo senfa
2 kašike kisele pavlake
2 .3 ljutih kiselih feferona
3-4 kisela krastavčića
so..biber..ulje
Za punjen krompir potrebno je:
5 srednja krompira
1/2 kisele pavlake
peršunov list
1 kiseli krastavac
1 čen belog luka
malo bibera ml.
so..ulje
Priprema:
Šnicle dobro izlupati izmedju folije. Meso posoliti pobiberiti premazati senfom i pavlakom.
Poredjati kaćkavalj kao i sveže domaće kobasice.
Ubacite seckane ljute feferone, i krastavčiće i uviti u rolnicu.
Staviti u pleh koji ste obložili pek papirom.
Krompir skuvajte u ljusci ne mnogo pa ga preseći na pola malo izdubiti. Izmešati pavlaku, dodati seckan peršunov list, 1 kiseli krastavčić i 1 čen belog luka malo pobiberiti pa time napuniti krompir koji malo i posolit.
Odozgo narendati malo kačkavalja, Sve dobro premazati uljem meso i krompit i peći u zagrenajoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat u zavisnosti od mesa..
Napomena:
Krompir možete dodati pola sata pred kraj pečenja mesa ili sa mesom aili ga na početku pokrite folijom
3-4 kisela krastavčića
so..biber..ulje
Za punjen krompir potrebno je:
5 srednja krompira
1/2 kisele pavlake
peršunov list
1 kiseli krastavac
1 čen belog luka
malo bibera ml.
so..ulje
Priprema:
Šnicle dobro izlupati izmedju folije. Meso posoliti pobiberiti premazati senfom i pavlakom.
Poredjati kaćkavalj kao i sveže domaće kobasice.
Ubacite seckane ljute feferone, i krastavčiće i uviti u rolnicu.
Staviti u pleh koji ste obložili pek papirom.
Krompir skuvajte u ljusci ne mnogo pa ga preseći na pola malo izdubiti. Izmešati pavlaku, dodati seckan peršunov list, 1 kiseli krastavčić i 1 čen belog luka malo pobiberiti pa time napuniti krompir koji malo i posolit.
Odozgo narendati malo kačkavalja, Sve dobro premazati uljem meso i krompit i peći u zagrenajoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat u zavisnosti od mesa..
Napomena:
Krompir možete dodati pola sata pred kraj pečenja mesa ili sa mesom aili ga na početku pokrite folijom
No comments:
Post a Comment