Bakina kuhinja - sjajne punjene paprike tikvicama i prazilukom
Potrebno je:
paprike za punjenje oko 15 kom.
1/2 kg mlevenog mesa
1 manja tikvica
1 praziluk
1 veća šargarepa
3-4 paradajza manja
50 gr pirinča
200 ml kuvanog paradajza
1 kašica brašna
1 jaje
ulj..biber..so
1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, šargarepu i tikvicu sve sitno seckano.
Dodati alevu papriku, mleveno meso. Skloniti sa šporeta dodati biber so i jaje i opran pirinač.
Sve to dobro izjednačiti. Paprike puniti i zatvarati kolutovima paradajza. Redjati u zemljanu šerpu ili djuvč.
Ostatak paradajza naseći izmedju paprika. U činiju sipati 300 ml. vode dodati brašno i kuvan paradajz sve zmešati i preeliti paprike.
Preliti i sa malo uljem. Staviti u vruću rernu na 250 stepeni C da se paprike krčkaju 1,5 - 2 sata
Pred kraj otkriti poklopac i zapeći papriku...
Fantastična..Prijatno...
1 manja tikvica
1 praziluk
1 veća šargarepa
3-4 paradajza manja
50 gr pirinča
200 ml kuvanog paradajza
1 kašica brašna
1 jaje
ulj..biber..so
1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, šargarepu i tikvicu sve sitno seckano.
Dodati alevu papriku, mleveno meso. Skloniti sa šporeta dodati biber so i jaje i opran pirinač.
Sve to dobro izjednačiti. Paprike puniti i zatvarati kolutovima paradajza. Redjati u zemljanu šerpu ili djuvč.
Ostatak paradajza naseći izmedju paprika. U činiju sipati 300 ml. vode dodati brašno i kuvan paradajz sve zmešati i preeliti paprike.
Preliti i sa malo uljem. Staviti u vruću rernu na 250 stepeni C da se paprike krčkaju 1,5 - 2 sata
Pred kraj otkriti poklopac i zapeći papriku...
Fantastična..Prijatno...
No comments:
Post a Comment