Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, June 1, 2019

Bakina kuhinja - voćni kolač sa grizom mirisan mekan kao pena

Bakina kuhinja - voćni kolač sa grizom  mirisan mekan kao pena


Potrebno je:

100 gr griza
150 gr brašna
5 jaja
200 ml jogurta
korica limuna
1  prašak za pecivio
2 vanilin šećera
100 ml ulja
100 gr šećera
600 gr voća (trešanja)

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa grizom i praškom za pecivom prosejano, Dodati ulje,koricu limuna, j ogurt vanilin šećer i sve dobro izmešati. Pleh obložiti pek papirom pa sipati testo. 

Odozgo rasporediti voće (trešnje) .Peći na 190 stepeni C 40-45 min..









Posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Seči na kocke. 


Uživajte u ovom vrhunskom kolaču  koji se topi u ustima...

Kad ga jednom probate uvek će te ga praviti...








2 comments:

  1. Super recept draga bako, kao i onaj super recept kruh koji se ne mijesi, sami ja radim sa crnim brašnom iz Mlina Pukanić, Velika Gorica.

    ReplyDelete
  2. Draga Bako....cela kuća miriše ...mmmm...Pravila sam...preukusan...😍🤗
    Hvala Bako na predivnom receptu....ljubim vas ❤🍀🌻👋😘

    ReplyDelete