Bakina kuhinja - voćni kolač sa grizom mirisan mekan kao pena
Potrebno je:
100 gr griza
150 gr brašna
5 jaja
200 ml jogurta
korica limuna
1 prašak za pecivio
2 vanilin šećera
100 ml ulja
100 gr šećera
600 gr voća (trešanja)
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa grizom i praškom za pecivom prosejano, Dodati ulje,koricu limuna, j ogurt vanilin šećer i sve dobro izmešati. Pleh obložiti pek papirom pa sipati testo.
Odozgo rasporediti voće (trešnje) .Peći na 190 stepeni C 40-45 min..
Posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Seči na kocke.
Uživajte u ovom vrhunskom kolaču koji se topi u ustima...
Kad ga jednom probate uvek će te ga praviti...
Super recept draga bako, kao i onaj super recept kruh koji se ne mijesi, sami ja radim sa crnim brašnom iz Mlina Pukanić, Velika Gorica.
ReplyDeleteDraga Bako....cela kuća miriše ...mmmm...Pravila sam...preukusan...😍🤗
ReplyDeleteHvala Bako na predivnom receptu....ljubim vas ❤🍀🌻👋😘