Bakina kuhinja - velika punjena buhtla mirisna mekana
Potrebno je:
30 gr kvasca
300 ml vode mlake
1 kašika šećera
malo soli
kockica margarina
oko 600 gr brašna
džema po želji
po želji malo seckanih oraha
korica limuna
Priprema:
Rastopiti kvasac sa mlakom vodom i šećerom dodati ostatak vode margarin omekšan i brašna, dodati soli korica limuna i zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti da odmori 30 min pa ga podeliti na dva jednaka dela.
Razviti prvi veličinu okruglog pleha ( 24 sm) premazati sa džemom.
Ja sam posula malo i orasima seckanim i dodala šljive iz slatkog. Razviti drugi deo pa nečim manjem okruglim izvaditi sredinu i staviti preko prvogu plehu.
Pokriti folijom da poraste pa premazati stranice uljem i peći na 200 stepeni C oko 40 min.
Napomena:
Kad sečete krug u sredini vadite ga što manji buhtla će biti bolja..Prelep je uz čašu mleka ili da se zasladite posle ručka--
Napomena: Sredinu testa koju izvadite premažite džemom i uvite u kiflu i isecite sa buhtlom..prijatno...
No comments:
Post a Comment