Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

среда, 17. април 2019.

Bakina kuhinja - domaća vekna sa pivom za početnike

Bakina kuhinja - posna domaća vekna hleba sa pivom 





Potrebno je:
250 ml. mlake vode
20 gr kvasca
50 ml. piva
malo ulja
1 kašičica šećera
malo sdoli
600-700 gr brašna

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, dodajte ostatak vode, malo ulja, pivo, brašno so i zamesite ne mnogo tvrdo testo ostavite da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 min. 



Testo istresite na pobrašnjivin sto pa ga razvucite u pravougaonik dužive pleha. Uvite i veknu stavite u pleh koji ste  podmazali.




 Hleb ostavite opet da odmara pa pecite na 200 stepeni C 40 min. 


Kad se sasvim ohladi secite. Sjajnog ukusa

Нема коментара:

Постави коментар