Bakina kuhinja - posni punjeno vanilin trouglići preliveni medom
Potrebno je:
tanke kore za baklavu
2 pudinga od vanile
šećer za puding
2 kašike šećera za preliv
1 puna kašika meda
50 gr suvog groždja
ulje ..vanilin šećer
Priprema:
Na vodi skuvati puding dodati šećer po želji i jedan vanilin šećer.. Ostaviti da se ohladi. Pokriti kesom da se ne uhvati kora.
Koru namazati uljem, preklopiti je pa ponovo namazati uljem četkicom Još jednom preklopiti i namazati i na ćošak ubaciti punu kašičicu pudinga sa suvim grždjem.
Savijati u obliku trouglića.. Redjati u pleh. Namazati trougliće uljem i peći na 200 stepeni C oko 30 min.
Sirup:
U šerpicu staviti 2 kašike šećera i punu kašiku meda dodati 200 ml. vode i kuvati da se dobiju gusti mehurići beli i time preliti vruće trougliće.
Ostaviti da se malo ohladi i sladiti se..
Odlična slastica bako,opet si nas ugodno iznenadila.
ReplyDelete