Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, March 27, 2019

Bakina kuhinja - posni punjeno vanilin trouglići preliveni medom

Bakina kuhinja - posni punjeno vanilin trouglići  preliveni medom


Potrebno je:
tanke kore za baklavu
2 pudinga od vanile
šećer za puding
2 kašike šećera za preliv
1 puna kašika meda
50 gr suvog groždja
ulje ..vanilin šećer

Priprema:

Na vodi skuvati puding dodati šećer po želji i jedan vanilin šećer.. Ostaviti da se ohladi. Pokriti kesom da se ne uhvati kora. 







Koru namazati uljem, preklopiti je pa ponovo namazati uljem četkicom  Još jednom preklopiti i namazati i na ćošak ubaciti punu kašičicu pudinga sa suvim grždjem. 


Savijati u obliku trouglića.. Redjati u pleh. Namazati trougliće uljem i peći na 200 stepeni C oko 30 min.


Sirup:
U šerpicu staviti 2 kašike šećera i punu kašiku meda  dodati 200 ml. vode i kuvati da se dobiju gusti mehurići beli i time preliti vruće trougliće. 

Ostaviti da se malo ohladi i sladiti se..

1 comment:

  1. Odlična slastica bako,opet si nas ugodno iznenadila.

    ReplyDelete