Bakina kuhinja- posni djuveč od koga se stvarno ližu prsti
Potrebno je:
200 gr šampinjona
šoljica pirinča
3 čena belog luka
1 zelena paprika
1 tikvica
2 crna luka
1 svež paradajz
1 krompir
aleva paprika
lovorov list
začin..so
ulje..biber peršunov list
riba po izboru
Priprema:
Na ulju propržiti seckan na krupno crni luk dodati sečenu papriku, tikvice,krompir na kockice. i malo belog luka...
Dinstati pa dodati opran pirinač. Zatim dodati začin biber, lovorov list i još malo kuvati sa malo vode. Skinuti sa šporeta. Ribu posoliti napuniti sa belim lukom i začinima za ribu senfom, majčino dušicom, ruzmarinon i staviti na djuveč.
Poredjati kolutove paradajza ..Još malo dodati odozgo ulja.. i peći oko 45 -50 min.
Djuveč je vrhunski prava gozba..
Odličan đuveđ bako.
ReplyDeleteOdličan đuveđ bako.
ReplyDelete