Bakina kuhinja - pileći odresci u slaninici fantastičan ukus
Potrebno je:
1 par pilećih grudi
200 gr slanine suve tanko nasečene
soli
bibera
kari
belog luka
mlevenu crvenu papriku
tucana ljuta paprika
Priprema:
Piletinu iseći po dužini na krupnije štapiće, posoliti, pobiberiti dodati kari, alevu i tucanu papriku, beloga luka i izmešati.
Na dasku poredjati tanke listiće slanine, ja sam po 3 lista, pa na nju staviti isečene meso i uviti.
Redjati u pleh. Možete dodati i krompir u koji dodate malo začina, susama, bibera, tucane i slatke paprike i na kraju ulja i sve dobro izmešati.
Krompir staviti izmedju mesa.
Peći na 200 stepeni C oko 40 min da sve lepo porumeni. Fantastičnog je ukusa meso a krompir sjajan..Uživajte u svakom zalogaju ...Prijatno!
To je dobar ručak.
ReplyDelete