Recept:
Za pripremu lekovitog kvasa od cvekle biče potrebno:
– staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
– 700 gr cvekle (otprilike 3 sveze cvekle srednje veličine)
– 2 kasike brasna ili 2 parčerta ražanog hleba
– 200 gr šećera
– 100 gr suvog grožđa
Priprema:
– Uzeti svežu opranu cveklu i iseci na kockice ili tanke kriškice i poslagati u čistu teglu
– dodati suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera
– teglu napuniti hladnom prokuvanom vodom i promešati
– teglu pritvoriti plasticnim poklopcem ili jos bolje umotati duplom gazom (da vaš kvas „diše“) i ostaviti na toplom mestu na 6-7 dana da fermentira
– dva puta dnevno mešati sadržaj tegle i po potrebi skidati penu
– nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle.
Piti po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvati u frižideru.
Ovu metodu primenjuju lekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i celog organizma. I kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.
Popijte sav vas kvas i na tome se završava prva terapija čišćenja jetre.
Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!
Posle prve popijene tegle kvasa kod mene se stabilizovao pritisak. Kada preporučujem kvas od cvekle po ovom receptu svojim prijateljima, upozoravam ih na to da prilikom čišćenja mogu krenuti pesak i sitni kamenčići iz bubrega. Inače, ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.
Postoje i kontraindikacije:
Kvas nije preporucljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.
izvor: Stil - Kurir
izvor: Stil - Kurir
No comments:
Post a Comment