Bakina kuhinja - pica rolnice sa čvarcima za gurmane
Potrebno je:
200 ml mleka
350 - 400 gr brašna
malo kvasca
200 gr šunkarice
kečap
1 kašičica šećera
malo soli
150 gr sira
malo sitnih čvaraka
malo kačkavalja
200 gr suve slanine listove
Priprema:
U mlako mleko rastvoriti 10 gr kvasca dodati šećer, brašno i zamesiti mekše glatko testo.
Ostaviti u vanglici da se udvostruči pokriveno pa ga razviti na stolu za manje od pola sm.
Ostaviti u vanglici da se udvostruči pokriveno pa ga razviti na stolu za manje od pola sm.
Najpre obilno naneti kečap i listove šunkarice. Odozgo dodati sir i kačkavalj i malo origana. Uviti u rolnicu.
Na sto poredjati jedno do duge listove slanine pa odozgo staviti rolnicu pice i uviti slaninu oko rolnice.
Staviti u podmazan pleh i pokriti da ostoji 10 min pa peći u zagrejanog peći oko 25 min na 200 stepeni.
Seći i uživati u fantastičnom ukusu..
No comments:
Post a Comment