Bakina kuhinja - mekane lepinje na žici lagane kao pero
Potrebno je:
200 ml mlake vode
malo ulja 2 kašike
10 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
300-350 gr. brašna
.
Priprema:
Rastopiti kvasac, dodati šećer i ulje, dodati brašno i so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da odmara 20 min na toplom.
Izvaditi iz vangle podeliti na ćetri dela i oblikovati loptice. Pokriti salvetom i ostaviti 10 min da odmaraju. Svaku lepinju tanko razviti ua pola sm. Na žicu od šporeta staviti pek papir pa poredjati razvijene lepinje.
Uključiti rernu na 220 stepeni C pa kad se rerna ugreja peći lepinje 15 da maalo porumene.
Izvaditi pokriti krpom par minuta. Kako su lagane i mekane. Sjajne..Mogu se koristiti namazane sa kamakom ili u sredini puniti sa nadevom po želji . uživajte..
No comments:
Post a Comment