Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, December 22, 2018

Bakina kuhinja - mafini lenja pita sa jabukama bananama i čokoladom

Bakina kuhinja - mafini lenja pita sa jabukama bananama i čokoladom

Ako volite staru dobru lenju pitu evo  pite na malo drugačiji način u mafini kalupima . Kao nadev  ide jabuka, cimet, banana i čokolada. Sam sastav govori koliko je ova pita  jako...jako ukusna topii se...


Potrebno je:

500-600 gr brašna
150 gr margarina
50 gr masti
2 jaja
200 ml jogurta
2 jaja
korica limuna
1 prašak za pecivo
150 gr šećera
100 gr. prah šećera
1 vanilin šećer

Za nadev:
700 gr jabuka prokislih
2 banane
50 gr ml. čokolade
100 gr ml. oraha
cimet
Priprema:

Umutiti margarin i mast sa prah šećerom dodati vanilin šečer, koricu limuna i jaja pa sve izmiksditi.




 U činiju sipati brašno dodati jogurt i umućeni margarin. dodati ostatak brašna sa praškom za pecivo i umesiti glatko testo. 



Razviti tanje testo i vaditi krofne i obložiti  dno mafini kalupa   jednom krofnicom. 





Jabuke izrendati dodati šećer  i cimet. Bananu iseći na krugove. 



Mafini puniti rendanim jabukama koje smo malo iscedili dodati odzgo krug banane i pola kocke mlečne čokolade.




Pokriti drugim delom testa pa prstima pritisnuti ivice. Rernu uključiti na 200 stepeni C  i peći 40 min. Pečeni mafini posuti prah šećerom. Jako je dobra mekana mirisna
Uživajte..

No comments:

Post a Comment