Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 10. svibnja 2016.

Bakina kuhinja - gumeni bomboni

Bakina kuhinja - gumeni bomboni



Potrebno je:


300 ml. mlake vode
2  želatina od 10 gr.
boja za kolače
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
kalupi za izlivanje


Priprema
U mlaku vodu sipati želatin dobro izmešati malo još podgrejati i mešati da se istopi. 
Šećer sipati u 1 lončić dodati 2 kašike vode i to dobro ušpinovati gušće nego za slatko, skloniti sa vatre pa malo prohladjeno dodati želatinu i izmešati. Pustiti da se  sve zajedno prohladi. Prohladjeno podeliti na tri dela, to je oko 100 ml.  sipati u svaku šoljicu dodati željenu boju nekoliko kapi kao i aromu ako želite izmešati i razliti u kalupe.


 Možete razliti i u plastične čaše, stim što će te je iseči da ostane samo dno pa u dno sipati malo željene boje staviti po jednu drvenu veću čačkalicu i ostaviti da se stegne




Ostaviti u frižider oko sat vremena i nekoliko min. posle u zamrzivač. 
Vatiti iz kalupa valjati u prah šećer ili krupan kako već kako želite i sladiti se..