Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 17. lipnja 2017.

Bakina kuhinja- džem od kajsija kralj djemova

Bakina kuhinja- djem od  kajsija kralj djemova




Potrebno je:
10 kg. kajsija
3 kg šećera

Priprema:
Kajsije oprati očistiti i redjati u šerpu u koju će te kuvati red kajsija, red šećera i tako redom dok se ne napuni šerpa,





 ostaviti tako da prenoći.



 Sutra dan staviti da se kuvaju i kuvati kajsije uz neprestalno mešanje oko 20 min a zatim ih sa štapićem izblendati. Kuvati još 10-15 min i ako su kisele dodati još šećera- Probati u tacnu na gustinu.




 Ako je redji kuvati do željene gustine Djem skloniti malo prohladiti i sipati u tegle dobro zatvoriti metalnim zatvaračem i redjati u hladnu rernu Uključiti tajmer na 90 min  temperaturu na 90 stepeni C i oba grejača. 




Video:https://www.youtube.com/watch?v=2F2dfq9oC0Y&t=61s

Ostaviti tako tegle do sutadan da se i ohlade u rerni a zatim ih poredjati u police. Djem je odličan bez konzervansa i veoma zdrav za decu.