Bakina kuhinja- djem od kajsija kralj djemova
Potrebno je:
10 kg. kajsija
3 kg šećera
Priprema:
Kajsije oprati očistiti i redjati u šerpu u koju će te kuvati red kajsija, red šećera i tako redom dok se ne napuni šerpa,
ostaviti tako da prenoći.
Sutra dan staviti da se kuvaju i kuvati kajsije uz neprestalno mešanje oko 20 min a zatim ih sa štapićem izblendati. Kuvati još 10-15 min i ako su kisele dodati još šećera- Probati u tacnu na gustinu.
Ostaviti tako tegle do sutadan da se i ohlade u rerni a zatim ih poredjati u police. Djem je odličan bez konzervansa i veoma zdrav za decu.
BAKO, IKO SI MOJA GENERACIJA ĐEM JE SAVRŠEN I OVE GODINE SPREMAM PO TVOM RECEPTU
ReplyDelete👌👌👌😘😘😘
👌👍👌👍👌👍👌👍👌👍
ReplyDeletePuno pozdrava za vas bako, divno objašnjava te recepte dosta temeljno, rado vas pratim. Veliko poštovanje Vamai pohvalu i za deku kao asistenta.
ReplyDeleteSve pohvale za baku i deku iz Leskovca,pratim vase recepte i spremam i sve je jako dobro a i ukusno. Veliki pozdrav
ReplyDeleteSve pohvale za baku.Prosle godine isproban recept,ekstra je dzem.Sad ponovo slusam i odoh da ga pravim.
ReplyDelete