Bakinaa kuhinja - prelepa musaka sa tikvicama
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
4 jaja
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 tikvice
so..biber ulje aleva paprika
4-5 kašika brašna
100 gr prezli
2 šargarepe
1 pavlaka 200 gr.
malo kačkavalja
Priprema:
Tikvice oljuštiti pa ih iseći na tanje kolutove i posoliti da ostoje u soli oko 30 min.
Ocediti vodu. Jaja 2 kom. razmutiti. Djuveć podmazati uljem.
Svaki kolut tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle i redjati na dno djuveča. Preko staviti nekoliko kašika prženog mesa, pa opet tikvice pa meso, do utroška ml. mesa.
Završiti sa tikvicama.
Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 min...Koji sjajan ručak
No comments:
Post a Comment