Bakina kuhinja - kako skuvati slatko od jagoda
Potrebno je:
800 gr jagoda
800 gr šećera
1/2 limuna (nije moranje)
200 ml. vode
Priprema:
Šećer sipati u šerpu i dodati vodu. Staviti na šporet da nam se ušpinuje ( pogledajj Video)
pa dodati jagode. Kuvati jagode i povremeno protresti šerpu.
Kad je slatko kuvano izbijaju gusti beli mehurovi.
Pokupimo penu sa slatkog i pokrijemo ga mokrom krpom da se prohladi sasvim , a zati mga sipamo u tegle.
Ovako slatko može stajati 2-3 godine i nije potrebno dodavati ništa (vinobran ili konzervans).
Video:
Potrebno je:
800 gr jagoda
800 gr šećera
1/2 limuna (nije moranje)
200 ml. vode
Priprema:
Šećer sipati u šerpu i dodati vodu. Staviti na šporet da nam se ušpinuje ( pogledajj Video)
Kad je slatko kuvano izbijaju gusti beli mehurovi.
Pokupimo penu sa slatkog i pokrijemo ga mokrom krpom da se prohladi sasvim , a zati mga sipamo u tegle.
Ovako slatko može stajati 2-3 godine i nije potrebno dodavati ništa (vinobran ili konzervans).
Video:
No comments:
Post a Comment