Bakina kuhinja - bakini domaći ćevapi
Potrebno je:
500 gr mlevenog mešanog mesa ( 2 x samleveno)
1 glavica crnog aluka ( nije obavezno )
3 čena beloga luka
1 k.k. začina
malo bibera
na vrh noža sode bikarbone
1 k.k. slatke crvene paprike
1 k.k. tucane ljute paprike
ulje
2 kašike mlake vode
Priprema:
Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, zatim sve začine može 2 kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti. Pokriti folijom pa staviti 1 sat da se hladi u frižideru
Ohladjeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape kako je prikazano na Videu.
Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.
Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk. Ja sam ispržila mlade krompiriće i paradjz čorbicu. Prijatno dragi moji !
Video recepta:
Potrebno je:
500 gr mlevenog mešanog mesa ( 2 x samleveno)
1 glavica crnog aluka ( nije obavezno )
3 čena beloga luka
1 k.k. začina
malo bibera
na vrh noža sode bikarbone
1 k.k. slatke crvene paprike
1 k.k. tucane ljute paprike
ulje
2 kašike mlake vode
Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, zatim sve začine može 2 kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti. Pokriti folijom pa staviti 1 sat da se hladi u frižideru
Ohladjeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape kako je prikazano na Videu.
Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.
Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk. Ja sam ispržila mlade krompiriće i paradjz čorbicu. Prijatno dragi moji !
Video recepta:
No comments:
Post a Comment