Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 13. svibnja 2016.

Bakina kuhinja - bakini domaći ćevapi

Bakina kuhinja - bakini domaći ćevapi


Potrebno je:
500 gr mlevenog mešanog mesa ( 2 x samleveno)
1 glavica crnog aluka ( nije obavezno )
3 čena beloga luka

1 k.k. začina
malo bibera
na vrh noža sode bikarbone
1 k.k. slatke crvene paprike
1 k.k. tucane ljute paprike
ulje
2 kašike mlake vode

Priprema:
Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, zatim sve začine može 2 kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti. Pokriti folijom pa staviti 1 sat da se hladi u frižideru 


Ohladjeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape kako je prikazano na Videu. 



Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane. 



Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk. Ja sam ispržila mlade krompiriće i paradjz čorbicu. Prijatno dragi moji !

Video recepta: