Bakina kuhinja - rolat sa nes kafom
Potrebno je:
400 gr. ml. keksa ( po izboru )
1 k.k. kakao
100 gr. ml. oraha
100 gr. ml. šećera
150 gr. margarina
2 kašike kristal šećera
2 kašike gustina
200 ml. mleka
1 vanilin šećer
100 gr čokolade
1 kesica Nes instant kafe
ekstrat ruma
Priprema:
Mleko prokuvati sa šećerom i vanilin šećerom pa zakuvati gustin. Margarin umutiti sa prah šećerom. Nes kafu rastvoriti u toploj vodi .
Sipati keks u činiju pa dodati ml. orahe i instant kafu pa izmešati, zatim dodati 100 gr. umućenog margarina dodati i malo ruma ako volite ekstrata i sve dobro izraditi.
Ohladiti gustin pa u njega dodati 50 gr umućenog margarina . Sve dobro izmesiti.
Prostreti foliju ili hartiju za pečenje pa na nju razviti za pola sm. deo sa keksom i orasima, pomoći će i oklagija, preko njega namazazi kremu od gustina i lagano uviti i ostaviti da se dobro ohladi.
Ohladjen rolat preliti rastopljenom čokoladom u koju ste dodali kašiku ulja.
Rolat je gotov, kad se čokolad stegne seći i sladiti se...
Video:
Potrebno je:
400 gr. ml. keksa ( po izboru )
1 k.k. kakao
100 gr. ml. oraha
100 gr. ml. šećera
150 gr. margarina
2 kašike kristal šećera
2 kašike gustina
200 ml. mleka
1 vanilin šećer
100 gr čokolade
1 kesica Nes instant kafe
ekstrat ruma
Priprema:
Mleko prokuvati sa šećerom i vanilin šećerom pa zakuvati gustin. Margarin umutiti sa prah šećerom. Nes kafu rastvoriti u toploj vodi .
Sipati keks u činiju pa dodati ml. orahe i instant kafu pa izmešati, zatim dodati 100 gr. umućenog margarina dodati i malo ruma ako volite ekstrata i sve dobro izraditi.
Ohladiti gustin pa u njega dodati 50 gr umućenog margarina . Sve dobro izmesiti.
Prostreti foliju ili hartiju za pečenje pa na nju razviti za pola sm. deo sa keksom i orasima, pomoći će i oklagija, preko njega namazazi kremu od gustina i lagano uviti i ostaviti da se dobro ohladi.
Ohladjen rolat preliti rastopljenom čokoladom u koju ste dodali kašiku ulja.
Rolat je gotov, kad se čokolad stegne seći i sladiti se...
Video:
No comments:
Post a Comment