Vitaminska bomba: Posna čorbica sa karfiolom i pirinčem za oporavak tela!
Potrebna Vam je topla, krepka i zdrava hrana za posne dane? Ova čorbica je upravo то! Pripremljena je od probranog, svežeg sezonskog povrća, a zahvaljujući jednom tajnom sastojku postaje neverovatno kremasta i gusta – bez ijedne trunke brašna! Prava je vitaminska bomba, lagana za stomak, a daje neverovatnu snagu. Ovo je savršen uvod u ručak.
Sastav:
praziluk
1 veća šargarepa pola seckana pola (narendana).
1 zelena paprika
1/1 glavice cvetova karfiola
1 manji koren celera
4 kašike opranog pirinča.
2 l vode.
Suvi biljni začin, mleveni biber, peršunov list.
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a papriku isecite na kockice. Na malo ulja, u šerpi, propržite praziluk, narendanu šargarepu i papriku.
Kada se to dobro proprži, dodajte karfiol podeljen na sitnije cvetove.
Sve lepo izdinstajte nekoliko minuta. Nalijte 2 lvode. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Čorbu kuvajte ukupno oko 40 \minuta
Na polovini kuvanja dodajte četiri kašike opranog pirinča. Pustite neka se sve zajedno kuva dok pirinač potpuno ne omekša i čorba se zgusne. Na kraju pospite seckanim peršunovim listom. Vrhunsko
https://www.youtube.com/watch?v=2eoZD7_qQKY




No comments:
Post a Comment