Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, November 28, 2025

Prženi kiseli kupus: Gurmanski hit za 30 minuta

Prženi kiseli kupus: Gurmanski hit za 30 minuta

 Kada Vam se jede nešto toplo, domaće i kada imate samo 30 minuta vremena – ovaj obrok je idealan! Kiseli kupus, pripremljen sa jednim korenom i završen jednim aromatičnim dodatkom, postaje prava porodična gozba. Savršeno se slaže uz jednostavan, krem prilog. Ovo je obrok koji dokazuje da najbolja jela nastaju kada se uloži minimum vremena, a maksimum ljubavi!





Sastav:

  1. 1 veći praziluk (tanko isečen na rezance)

  2. pola glavice kiselog kupusa (tanko isečenog na rezance)

  3. 2-3 čena belog luka (seckanog)

  4. mleveni biber

  5. ljuta paprika (opciono)

  6. ulje ili mast

Priprema:

Na ulju ili masti ispržite praziluk isečen na tanke rezance. 




Kada omekša, dodajte pola glavice kiselog kupusa (koji ste, ukoliko je prekiseo, oprali u nekoliko voda). Sve pržite na vatri oko 30 minuta. 



Kada je kupus već pržen i lep, dodajte 2-3 čena seckanog belog luka, mleveni biber i po želji ljutu papriku. Poslužite toplo uz prilog po želji, poput krompir pirea.

https://www.youtube.com/watch?v=EeNbvahncZE

No comments:

Post a Comment