Sastav:
200 ML MLEKA
20 gr kvasca
2 jaja
500 gr brašna
Malo soli.
Korica limuna.
Oko 50 gr putera
Šećer (po želji za punjenje i za kvasac).
PRIPREMA:
U malo toplog mleka dodajte kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe, sipajte ga u vanglicu sa ostatkom mleka. Dodajte jaja, polako dodajte brašno, malo soli, koricu limuna i omekšali puter, pa sve fino izmešajte. Ostavite testo 20 minuta da naraste. Kada naraste, podelite ga на делове.
Prvi deo (Krofne): Deo testa podelite na loptice од 100 gr Сваку крофну обликујте у лопту и оставите да поново порасту. Када су порасле, спуштајте их у уље да порумене са обе стране. Вадите их и поспите шећером у праху и ванилиним шећером.
Drugi deo (Štrudla): Узмите два дела теста, по 100 gr сваки. Први део танко развуците и премажите млевеним орасима у које сте додали мало сувог грожђа, млека и шећер по жељи.
Други део такође танко развуците и премажите млевеним маком и сувим грожђем уз додатак млека и шећера по жељи. Ставите кору са орасима на дно, а преко ње кору са маком и увијте у једну велику штруглу. Оставите да расте 30 minuta, па пеците на 180 stepeni C око 45 minuta.
https://www.youtube.com/watch?v=Ad8fxJM5Uqc




No comments:
Post a Comment