Bakina kuhinja- Gibanica sa sirom i kulenom (Recept)
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu 
- 300 ml mleka 
- 3 jaja 
- 250 g sira (za veću gibanicu) 
- 50 ml ulja (i još malo za premazivanje) 
- 1 prašak za pecivo 
- 50 g kulena (izdrobljenog/sitno seckanog) 
- susam za posipanje 
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati unutra tri izlupana jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke, osim kora, dobro izmešati da se dobije nadev.
Na sto prostreti jednu koru, malo je premazati uljem. Zatim jednu celu koru umočiti u pripremljen nadev, pa je staviti na dno pleha. Još jednu koru takođe umočiti i staviti preko prve, malo je raširiti.
Preko staviti jednu punu kašiku seckanog kulena. Uviti u rolnicu i ređati u pleh koji je obložen pek
papirom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.
Rolnice zaseći po sredini (uzduž) pa još po jednom, opet na sredini. Premazati gibanicu uljem i posuti susamom.
Peći na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni. Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=bIz_KeF9rzM
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No comments:
Post a Comment