Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, October 31, 2025

Bakina kuhinja- Gibanica sa sirom i kulenom (Recept)

Ova gibanica je spoj tradicije i vrhunskog ukusa! Zaboravite na običnu pitu sa sirom – baka Jela je osmislila način kako da je obogatite punim, pikantnim ukusom mesa (nećemo Vam reći kog!) i dobijete najsočnije testo! Koristimo poseban trik sa umakanjem kora u nadev, koji garantuje da je svaki zalogaj mekan, a opet hrskav. Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put. Pogledajte ceo recept i saznajte





Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu

  • 300 ml mleka

  • 3 jaja

  • 250 g sira (za veću gibanicu)

  • 50 ml ulja (i još malo za premazivanje)

  • 1 prašak za pecivo

  • 50 g kulena (izdrobljenog/sitno seckanog)

  • susam za posipanje

 Priprema:

Izdrobiti sir, dodati unutra tri izlupana jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke, osim kora, dobro izmešati da se dobije nadev.

Na sto prostreti jednu koru, malo je premazati uljem. Zatim jednu celu koru umočiti u pripremljen nadev, pa je staviti na dno pleha. Još jednu koru takođe umočiti i staviti preko prve, malo je raširiti.



Preko staviti jednu punu kašiku seckanog kulena. Uviti u rolnicu i ređati u pleh koji je obložen pek

 papirom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.



Rolnice zaseći po sredini (uzduž) pa još po jednom, opet na sredini. Premazati gibanicu uljem i posuti susamom.



Peći na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni. Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=bIz_KeF9rzM



No comments:

Post a Comment