🥔 Potrebno je
Oko 500 g krompira
1 crvena paprika
50 ml ulja (za nadev)
1 kašika brašna
suvoga začina
mleveni biber origano
tri do četiri čena beloga luka
lovorov list ruzmarin
pola kašičice slatke paprike
200 ml vode
🍲 Priprema
Krompir oljuštiti i iseći na deblje kriške. Krompir začiniti samo suvim začinom, mlevenim biberom i origanom. Naseckati crvenu papriku (svežu) i dodati krompiru.
Ruzmarin iseckati i posuti preko krompira.
Glavice belog luka očistiti, pa listiće (čena) zajedno sa lovorovim listom zabosti između kriški krompira.
Za nadev: U tiganj se sipa 30 ml ulja. Doda se kašika brašna i pola kašičice slatke paprike.
Kratko propržiti, pa sipati 200 ml vode. Sve se lepo izjednači (da nema grudvica) i sipa preko krompira.
Peći na 200°C oko 50 minuta dok lepo ne porumeni. Služiti toplo!
https://www.youtube.com/watch?v=nbz6mVS1T5M



No comments:
Post a Comment