Knedle kao pena: Najmekše knedle s grizom koje ste ikada probali!
350 ml vode
30 ml ulja
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
100 gr griza
nadev po želji
jabuke cimet
slatko iz tegle
prezle
ulje za prezle
Priprema:
Vodu provreti sa uljem sipati brašno griz sa praškom za pecivo i zamesiti varjačom pa prohladiti.
Jabuku iseći na kockice pa posuti cimetom Vaditi kašikom testo u ruku napraviti udubljenje staviti malu kašičicu slatkog /ja sam od šumskih jagoda/ pa kockicu jabuka zatvoriti testom i praviti knedle.
Redjati na poslužavnik posut brašnom. Kuvati knedle 7-8 minuta i vaditi u pržene prezle.
Uvaljati i po želji posutu vanilicom i prah šećerom . Predobre mekane kao pena lepše nego sa krompirom
https://www.youtube.com/watch?v=X_xGBEWKvXo
No comments:
Post a Comment