Potrebno je:
paprike 8-10 kom
1 glavica crnog luka
1 rendana šargarepa
100 gr seckanih šampinjona
4 kašike obarenog pirinča
1 krompir na kockice
slatka ml paprika i tucana
ml biber po želji
suvoga začina
ceckano celera ili peršuna
1 paradajz
2 čena belog luka
ulje
1 puna kašika brašna
Priprema:
Luk iseckati šargarepu izrendati i šampinjone iseckati na kockice pa propržiti na ulju. Kad se proprži skinut sa vatre.
Dodati baren pirinač, krompir na kockice, slatku i tucanu papriku. Izjednačiti. Po želji suvi začin ml bibeer i celerov list. Sve izjednačiti. Paprike oprati izvaditi seme i puniti paprike kašikom
Zatvarati kriškama paradajza. Redjati u šerpu ili vatrostalnu činiju pa dodati vode do pola paprika. Premazati uljem poklopiti folijom ili poklopcem i peći u rerni na 220 stepeni C 50 minuta, U tiganj sipati malo ulja i staviti kašiku brašna i 2-3 seckana čena beloga luka.
Kad malo zarumeni sipati vode toliko da se formira redji sos. Dodati u njega suvog začina pa izvaditi paprike iz rerne i preliti, Vratiti u rernu još 5 minuta. Servitati toplo. Uživajte, pravi delikates posnoga jela!
https://www.youtube.com/watch?v=lBL6NOqHiDI
https://www.youtube.com/watch?v=lBL6NOqHiDI
No comments:
Post a Comment