Ovo je najsladji, najusuniji kromir, izgrebace te ga do dna
Potrebno je:
1 sveza paprika
500 gr krompira
suvi zacin
ml biber
seckan persun
beli luk u granulama
malo mlevene i ljute paprike
3-5 kasika pirinca opranog
1 kasika instanta od pecuraka
ulje
300 ml vode
Priprema:
Luk iseci na recance kao i papriku pa proprziti na ulju, Dodati suvi zacin, papriku, biber pa skloniti sa sporeta.
Krompir iseci na kolutove tanje pa dodati ulja, zacina, beli luk u granulama i ml biber . Na kraju dodati seckan persun.
Tepsiju manju premazati uljem, pa poredjati pola krompira. Istresti iz tiganja pa poredjati ostatak krompira i rasporediti.
U ciniju sipati vodu i kasiku instanta od pecuraka i malo ulja, izmesati i preliti krompir, Peci na 220 stepen C pokriveno oko 45 minuta da ispari tecnost. Najbolji krompir koji ste probali serpu ce te izgrebati...
https://www.youtube.com/watch?v=CzHKRiSJRLk
No comments:
Post a Comment