Bakina kuhinja- presladak veoma tražen, raspuknuti čokoladni keks
Potrebno je:
150 gr čokolade za mešenje
50 gr maslaca ili margarina
50 gr šećera
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja +2 kašike šećera
100 gr šećera u prahu
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. U šerpicu rastopiti čokoladu maslac i šećer.
U vanglicu izmešati brašno sa praškom za pecivo, pa tu dodati jaja, sokoladu sa maslacom i sve izmešati.
Dobije se mekše testo pa ga pokriti i ostaviti da se ohladi u frizideru. Vaditi kašičicom testo pa uvaljati rukama u manje loptice. pa zatim valjati u prah šećer. Redjati u pleh koji ste obložili peh papirom. Peći na 180 stepeni C 15 minuta.
Sjajni su, spakovati u kutiju kad se prohlade mogu stajati nekoliko dana
Sjajni su, spakovati u kutiju kad se prohlade mogu stajati nekoliko dana
Uživajte...
https://www.youtube.com/watch?v=dsqFQvxL2y0
No comments:
Post a Comment