Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, August 25, 2021

Bakina kuhinja -nije teško, jako lagano do divnog peciva sa kajmakom

Nije teško, jako lagano do divnog peciva sa kajmakom



Potrebno je:

300 ml mleka
15 gr. kvasca svežeg
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja 
550 gr brašna
3 kašike kajmaka
soli

Priprema

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Promešati.  Kad nadodje sipati u vangicu dodati ulje malo brašna i posoliti. 


Dodavati brašno da se dobije mekše testo , mesiti bar 5-6 min da se testo naguta vazduha i postane glatko da se ne lepi za prste. Pokriti da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi.


 Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti 10 komada  testa približno jednakih malo ih obraditi u rukama oblikovati loptu. 



Pokriti da odmaraju 15 min. Svaku loptu na stolu razviti što tanje pa premazati kajmakom Uviti u tanke rolnice  . Iseći po sredini pa isplesti u pletenicu. Redjati u pleh pa pokriti da porastu. 



Premazati žumancetom i kašikom maslinovog ulja. Po želji posutu semenkama i morskom solju. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min. pokriti ukrpom da modmore i malo se prohlade..Fantazija..Pamuk testo nema u pekarama Uživajte...
https://www.youtube.com/watch?v=71k-XgG_qrA






No comments:

Post a Comment