Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, August 11, 2021

Bakina kuhinja- džem od dinja iz rerne , fantastičan za palačinke a i na krišku hleba

Bakina kuhinja- džem od dinja iz rerne , fantastičan za palačinke a i na krišku hleba



Potrebno je:
3 kg  neočišćene dinje
600 gr šećera
1/2 soka od limuna


Priprema:

Dinji izvaditi seme, i skinuti koru. Iseći na tanje kriške. Rukama ili  u blenderu dobro izgnječiti. Dodati šećer i sok od limuna. Najbolje da prenoći. 





Ja sam odmah stavila u rernu na 250 stepeni C da ispari tečnost kad prodjete po dnu šerpe da se vidi trag. Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police bio je gotov posle 1.45 




Odličan za palačinke za namazati na krišku hleba uz čašu mleka...mmm. Srećno kuvanje...
https://www.youtube.com/watch?v=fJtkRjuUaXY

No comments:

Post a Comment