Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, June 8, 2021

Bakina kuhinja- pita sa jabukama proverene mere ne možete pogrešiti

Bakina kuhinja- pita sa jabukama  proverene mere ne možete pogrešiti





Potrebno je za testo:
3 jaja
3 kašike šećera
korica limuna
70 ml ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1 prašak za pecivo

Za nadev:
1 kg jabuka mekših
malo cimeta
100 gr suvog groždja
šećer po želji za jabuke

Priprema:

Jabuke oguliti pa ih izrendati pošećeriti i izmešati. Ostaviti da otpuste sok 15 min, pa ih stavite u cediljku da se ocede.



 Dodati cimet i suvo groždje. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti koricu limuna, ulje i sve izjednačiti. Pleh 22 cm okrugli obložiti pek papirom pa sipati pola testa i rasporediti kašikom, a zatim nadev jabuka. 


Prekriti ostatkom testa i poravnati.  Peći na 200 stepeni 50 - 60 min. Pred kraj pokriti. Posuti prah šećerom sa vanilin šećerom Seći ohladjen. Vrhhh uživajte,,,
https://www.youtube.com/watch?v=sFJPUrnwb-g


No comments:

Post a Comment