Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, May 17, 2021

Bakina kuhinja- Nikad dosta krompira.Definitivno najbolji krompir u vrhu lestvice po ukusu

Bakina kuhinja-  Nikad dosta krompira.Definitivno najbolji krompir u vrhu lestvice po ukusu



Potrebno je:

500 gr krompira (ja sam uzela mladi)
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
so biber 
100 gr sira
2 jaja
1 velika kašika kisele pavlake
50 gr rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompir očistit pa iseči na krugove. Posoliti pobiberiti dodati malo mlevene crvene slatke paprike i malo ulja. Urezati na krugove crni i beli luka. Sve dobro izjednačiti. 



Manju tepsiju pouljiti. U posudu razbiti jaja pa umutiti žicm, dodati rendan sir mleko i sve izmešati.


 U tepsiju poredjati krompir odozgo izdrobiti sir pa preliti sa spremljenom prelivom. Peći na 220 stepeni oko 50- 60 min...

Fantastičan ukus za mene  najbolje



https://www.youtube.com/watch?v=QQqfw91Zmho


1 comment:

  1. Pozdravljena ga. Jelena
    U mnogim receptima pišete da stavljate kackavalj. To je koliko znam neka vrsta sira.
    koji sir mogu staviti ako nemam kackavalja a da je ukus slican?

    ReplyDelete