Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, March 24, 2021

Bakina kuhinja- najmekša posna pogača koju ste ikad probali

Bakina kuhinja- najmekša posna pogača koju ste ikad probali





Potrebno je:

400 ml mlake vode
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml maslinovog ulja
malo soli
600-650 gr šrašna

Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati šećee i ostaviti malo, pa  kad zapeni dodati  brašno, ulje so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadodje malo premesiti. Teso podeliti na 6 kuglica od 80 gr i 6 kuglica od 60 gr. 

Ostalo nam je deo testa koji će nam trebati za sredinu. Obraditi loptice pa ih pokriti folijom da malo odmore 5-6 min. kulice razviti  u dužinu 10-12 cm širine 8 cm pa pola iseći ina 12 trakica do pola testa. 



Prvu traku malo uviti a sledeće tri uviti u kiku, pa sledeću uviti , pa kika i tako redom Od gornjeg dela uviti kiflu na dole da dobijemo deo kikice  koja uvija kiflu.

Redjati u krug oko pleha veličine 24-26cm . Pleh obložiti pek papirom.  Druge manje loptice takodje razviti  duguljasto pa iseći na što tanje trake do pola testa i uviti kiflu. 


Kifle redjati ispod prethodnih kiflica,.U sredunu stavi malu kuglicu a oko nje malu kikicu koju napravite od testa. Pokriti da poraste pa je premazati uljem i posuti semenkama i krupnom solju. Peči na 200 stepeni C oko 50 mi. Mekana kao puter prelepa.
https://www.youtube.com/watch?v=zDE5AD66F5I



No comments:

Post a Comment