Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, February 25, 2021

Bakina kuhinja-miriše pa inspiriše kad zagrizete samo šuška

Bakina kuhinja-miriše pa inspiriše kad zagrizete samo šuška

Kako napraviti burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i  ukusom koji pokreće sva čula.. Pekarski burek  ni približno ovako dobar kao ovaj ..Vredi napraviti..probati i uživati u svakom zalogaju...



Potrebno je:

500 gr  ml. mesa
2 glavice crnog luka
1/2 kg tankih kora
soli..bibera
ulja malo
200 ml vode
po želji može malo sode bikarbone ili praška za pecivo ali nije moranje

Priprema:

Ispržiti sitno seckan crni luk pa dodati mleveno meso i propržiti. Posoliti pobiberiti...Tepsiju 24 cm prečnika dobro podmazati uljem pa je prekriti korom.  



Tri kore zgužvati kao harmoniku pa prekriti dno. malo pouljiti i poprskati vodom. Prekriti sa druge tri kore zgužvane. I njih pouljiti i poprskati vodom. 



Tako i treći red pa ubaciti trećinu mesa a zati idemo isto kao prvi put tri reda kora pa meso kore...meso kore... 


Prekriti korom i premazati uljem ušuškani burek i peći na 200 stepeni C oko 50 min.Sjajan je hrskav pun fila  uživajte


No comments:

Post a Comment