Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, February 26, 2021

Bakina kuhinja-karfiol je najbolje ovako spremiti da bi ga svi jeli

Bakina kuhinja-karfiol je najbolje ovako spremiti da bi ga svi jeli




Potrebno je:

1 karfiol srednje veličine
200 gr kisele pavlake
2-3 jaja
200 ml. mleka
soli, bibera 
po želji malo suvog začina
3 čena belog luka
2-3 kašike prezli
origano
ulje
ćuftice 

Priprema:

Cvetove karfiola iskidati na cvetiće pa skuvati  a listove karfiola takodje skuvati ne mnogo na pola oko 10 min. 


U činiju razmutiti jaja  dodati pavlaku i mleko. malo soli bibera i izgnječen beli luk.  




Pleh veličine 35 x 25 cm podmazati pa posuti malo sa prezlama Preko prezli poredjati cvetove karfiola i naseckane listove 


 Preliti sa spremljenim prelivom. Izmedju služiti sitne male ćuftice. Ćuftice malo preliti uljem. Peći na 200 stepeni C oko 60 min. RECEPT ZA ĆUFTE



No comments:

Post a Comment