Bakina kuhinja-karfiol je najbolje ovako spremiti da bi ga svi jeli
Potrebno je:
1 karfiol srednje veličine
200 gr kisele pavlake
2-3 jaja
200 ml. mleka
soli, bibera
po želji malo suvog začina
3 čena belog luka
2-3 kašike prezli
origano
ulje
ćuftice
Priprema:
Cvetove karfiola iskidati na cvetiće pa skuvati a listove karfiola takodje skuvati ne mnogo na pola oko 10 min.
U činiju razmutiti jaja dodati pavlaku i mleko. malo soli bibera i izgnječen beli luk.
Pleh veličine 35 x 25 cm podmazati pa posuti malo sa prezlama Preko prezli poredjati cvetove karfiola i naseckane listove
Preliti sa spremljenim prelivom. Izmedju služiti sitne male ćuftice. Ćuftice malo preliti uljem. Peći na 200 stepeni C oko 60 min. RECEPT ZA ĆUFTE
No comments:
Post a Comment