Bakina kuhinja- kad zagrizete pogodite u čemu je tajna ove exskluziv poslastice bez šećera
Potrebno je:2 velike jabuke
1/2 kr tankih kora
cimeta
100 gr suvog groždja
2 jaja
1 kašika griza
200 ml. jogurta
50 ml.ulje
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo groždje i izjednačiti. U činiju sipati fogurt dodati jaja pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo i malo ulja i sve izjednačiti.
Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti 3 pune kašike jabuka rasporediti saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu.
Pleh dobro podmazati pa poredjati rolnice. Poseći makazama na željene dužine pa je preliti pripremljenim prelivom :peći na 200 stepeni C oko 50 min.
Po želji zasladiti ... Spolja hrskava unutra tako sočna vrhhh..
https://www.youtube.com/watch?v=FAiCi1vh-ts
No comments:
Post a Comment