Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, February 16, 2021

Bakina akuhinja- kad zagrizete pogodite u čemu je tajna ove exskluziv poslastice

Bakina kuhinja- kad zagrizete pogodite u čemu je tajna ove  exskluziv poslastice bez šećera



Potrebno je:

2 velike jabuke
1/2 kr tankih kora
cimeta
100 gr suvog groždja
2 jaja
1 kašika griza
200 ml. jogurta
50 ml.ulje
1/2 praška za pecivo


Priprema:

Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo groždje i izjednačiti. U činiju sipati  fogurt dodati jaja pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo  i malo ulja i sve izjednačiti. 




Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti 3 pune kašike jabuka rasporediti saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu. 



Pleh dobro podmazati pa poredjati rolnice. Poseći makazama  na željene dužine pa je preliti  pripremljenim prelivom :peći na 200 stepeni C oko 50 min.



 Po želji zasladiti ... Spolja hrskava unutra tako sočna vrhhh..
https://www.youtube.com/watch?v=FAiCi1vh-ts


No comments:

Post a Comment