Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, February 15, 2021

Bakina kuhinja - budite madjioničar u kuhinji napravite delikates još niste jeli

Bakina kuhinja - budite madjioničar u kuhinji napravite delikates još niste jeli







Potrebno je za šnicle:

350 gr ml. mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
1/2 kašičice granula belog luka luka (ili 2 čena svežeg)
bibera..soli  
paprike ml. slatke  i tucane ljute
3 kašike prezli
malo maslinovog ulja

Za preliv je potrebno:

150 gr tvrdjeg sira
100 gr kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
100 ml jogurta
2 kuvana jaja
soli, bibera, bosiljka origana
peršunov list

Priprema:

U mleveno meso ubaciti sitno seckan crni luk, jaje, prezle, beli luk, papriku jednu i drugu bibera,soli i sve dobro izjednačiti. Pokriti da odstoji. 


Skuvati dva jaja pa ih kad se prohlade izredati u činiju. Dodati rendan sir i pola kačkavalja, Ubaciti pavlaku, jogurt malo soli i bibera. Dodati bosiljak i peršunov list i na kraju peršun seckan. Sve izjednačiti. Ja sam kao prilog dodala krompir na kolutove. 



Tepsiju 35x25 podmaziti maslinovim uljem. Po dnu poredjajte krompir. Rukama od mesa oblikujete šnicle pa ih stavite preko krompira. Preko svake šnicle staviti po punu kašiku preliva od sira i rasporedite. 


Odozgo narendajte drugi deo kačkavalja. Ja sam ukrasila čeri paradajzom. Peći na 190 stepeni 50-60 min. Služiti uz salatu i obavezno neku čorbicu ili supu.. Uživajte fantastično jelo koje kad probate  uvek će te praviti...Prijatno!!!





No comments:

Post a Comment