Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, May 3, 2020

Bakina kuhinja- punjene zamrznute paprike

Bakina kuhinja- punjene zamrznute paprike



Potrebno je:
600 gr mlevenog mesa
1 galavica crnog luka
1 sargarepa
3-4 cena belog luka
70-100 gr pirinca
1 jaje
ulje
aleva paprika
malo zacina suvog
biber so

Priprema:
Na ulju proprziti seckan luk i rendanu sargarepu. Dodati alevu papriku, zacin, so i biber i sve dodati u mleveno meso. 





Ubaciti opran pirinac i sve izjednaciti. 




Puniti smrznute paprike i zatvarati  kriskama paradajza ili listovima krompira. 




Preliti sa 100 ml paradajza kuvanog i malo vode kao i uljem.




 Pokriti folijom  i peci 30 min pa otkriti na 220 stepeni C oko 50  min da zarumeni. Ja sam ubacila i malo krompira ..Sjajan obrok..



1 comment:

  1. Divno! Samo koliko vode i paradajza tacno stavlja te pred pecenje??? Kad ste otvorili, na kraju pecenja bilo je dosta tecnosti. Hvala unapred. Kuvam inace vas kupus slatki vec drugi put, a pravila sam i piletinu sa tikvicama u rerni.

    Pozdrav iz Stockholma, Svedska

    ReplyDelete