Bakina kuhinja- punjene zamrznute paprike
Potrebno je:
600 gr mlevenog mesa
1 galavica crnog luka
1 sargarepa
3-4 cena belog luka
70-100 gr pirinca
1 jaje
ulje
aleva paprika
malo zacina suvog
biber so
Priprema:
Na ulju proprziti seckan luk i rendanu sargarepu. Dodati alevu papriku, zacin, so i biber i sve dodati u mleveno meso.
Ubaciti opran pirinac i sve izjednaciti.
Puniti smrznute paprike i zatvarati kriskama paradajza ili listovima krompira.
Preliti sa 100 ml paradajza kuvanog i malo vode kao i uljem.
Pokriti folijom i peci 30 min pa otkriti na 220 stepeni C oko 50 min da zarumeni. Ja sam ubacila i malo krompira ..Sjajan obrok..
Potrebno je:
600 gr mlevenog mesa
1 galavica crnog luka
1 sargarepa
3-4 cena belog luka
70-100 gr pirinca
1 jaje
ulje
aleva paprika
malo zacina suvog
biber so
Priprema:
Ubaciti opran pirinac i sve izjednaciti.
Puniti smrznute paprike i zatvarati kriskama paradajza ili listovima krompira.
Preliti sa 100 ml paradajza kuvanog i malo vode kao i uljem.
Pokriti folijom i peci 30 min pa otkriti na 220 stepeni C oko 50 min da zarumeni. Ja sam ubacila i malo krompira ..Sjajan obrok..
No comments:
Post a Comment