Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, November 15, 2019

Bakina kuhinja- čokoladne punjene profiterile (chocolate stuffed profiteroles)

Bakina kuhinja- čokoladne punjene profiterile (chocolate stuffed profiteroles)


Potrebno je:

125 ml mleka
125 ml. vode
100 ml ulja
300 gr brašna
5 krupnih jaja
malo soli
200 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
kocka margarina ili maslaca


Priprema:

U šerpu sipati vodu,ulje i mleko kao i malo soli i kad provri sipati brašno .  Mešati  minut dva. Ostaviti da se prohladi pa dodavati jaja i mutiti mikserom dok se sve ne izjednači... Pleh obložiti pek papirom . 




U špric ubaciti testo i u plehu oblikovati male loptice. Peći na 200 stepeni C oko 35-40 min.




 Kad se malo prohlade nožićem sa donje strane izbušiti rupice.




 Umutiti slatku pavlaku, ubaciti u špric pa produžetkom puniti profiterole. 



Rastopiti čokoladu sa margarinom, može i malo ulja pa punjene kolačiće provući kroz rastopljenu čokoladu  i redjati na rešetku .







 Kad se stegnu mogu se poslužiti ..
Fantastična poslastica...


No comments:

Post a Comment