Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

понедељак, 16. септембар 2019.

Bakina kuhinja - neobična štrudla sa makom i orasima vrhunski recept

Bakina kuhinja - neobična štrudla sa makom i orasima vrhunski recept




Potrebno je:
 500 gr tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenog maka
mleveni šećer za orah i mak
3-4 jaja zavisi od krupnoće
4 kašike šećera za jaja
4 kašike griza
1 kiselo mleko
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo50 ml. ulja
malo mleka za orah i mak

Priprema:

Umutiti jaja sa sa šećerom dodati griz za praškom za pecivom, kiselo mleko vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti.. Svaku koru premazati sa malo umućenim  jajima i grizom. i stavljati jednu preko druge. 


Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji. 


Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni C oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom.



 Potpuno ohladjenu sečemo i sladimo se... 





Uživajte u fantastičnoj štrudli..







Нема коментара:

Постави коментар