Bakina kuhinja- kako se prave slane punjene palačinke prelep recept
Potrebno je:
Za testo:
300 ml mleka
2 jaja
100 gr brašna
malo ulja u testo
ulje za prženje
malo soli
Za nadev:
100 gr sira
100 gr šunke
1 kašika pavlake
Za preliv
1 jaje
1 kašika pavlake kisele
malo mleka
malo kačkavalja
Priprema:
Umutiti žicom jaja dodati malo soli zatim mleko, brašno malo ulja i sve dobro izmutiti bez grudvica. U teflonski tiganj pržiti palačinke. Sir, šunku i pavlaku izmešati .
Svaku palačinku puniti presaviti i redjati u tepsiju koju ste obložili pek papirom ili podmazali uljem.
U činiju razbiti jaje dodati pavlaku i i mleko i time preliti palačinke Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 30 min da lepo porumene. Služiti tople..
No comments:
Post a Comment