Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, August 5, 2019

Bakina kuhinja- kako se prave slane punjene palačinke prelep r ecept

Bakina kuhinja- kako se prave slane punjene palačinke prelep  recept


Potrebno je:

Za testo:

300 ml mleka
2 jaja
100 gr brašna 
malo ulja u testo
ulje za prženje
malo soli

Za nadev:
100 gr sira
100 gr šunke
1 kašika pavlake


Za preliv
1 jaje
1 kašika pavlake kisele
malo mleka
malo kačkavalja

Priprema:

Umutiti žicom jaja dodati  malo soli zatim mleko, brašno malo ulja i sve dobro izmutiti bez grudvica. U teflonski tiganj pržiti palačinke. Sir, šunku i pavlaku izmešati . 



Svaku palačinku puniti presaviti i redjati u tepsiju koju ste obložili  pek papirom  ili podmazali uljem. 

U činiju razbiti jaje dodati pavlaku i i mleko i time preliti palačinke Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 30 min da lepo porumene. Služiti tople..

No comments:

Post a Comment