Bakina kuhinja- lazanje punjene rolnice italijanski specijalitet
Potrebno je:
pakovanje lazanje
1 jaje
150 gr šunke
150 gr suvog vrata
150 gr listova kačkavalja
200 gr k. pavlake
kečap
malo rendanog parmezana
Priprema:
Lazanje skuvati pa ih staviti malo u hladnu vodu. Izvaditi iz vode pa staviti na krpu da upije vlažnost. Jaje umutiti dodati pavlaku pa izjednačiti. Na list lazanje staviti dve kašike fila pa premazati list lazanje.
Staviti dva lista šunkarice kao i suvog vrata, zatim dva lista kačkavalja kao i malo kečapa.
Dodati preko malo umućene pavlake pa uviti u rolnicu. Vatrostalni sud podmazati uljem pa redjati rolnice.
Ostatak pavlake premazati preko rolnica. Narendati i malo kačkavalja.
Peći na 200 stepeni oko 40 min da lepo porumeni. Služiti toplo Prijatno!
Kako napraviti domaću štrudlu sa pekmezom
ReplyDelete