Bakina kuhinja - posni podvarak sa šaranom vrh vrhova
Potrebno je
1 veća glavica kiselog kupusa
1 veći praziluk
600 gr šarana ili druge ribe
ulja..soli
ruzmarina
1 cela glavica belog luka
slatka crvena paprika
ljuta tucana paprika
biber u zrnu i mleven biber
lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk, a kupus sitno naseći na rezance .
Kad se luk proprži dodati alevu papriku, tucanu, biber mleveni i odozgo isečen kupus i lovorov list pa ga dinstati oko pola sata.
Za to vreme napraviti marinadu za ribu. U činiju staviti beli izgnječen beli luk so, ulje, ruzmarin, alevu papriku i time preliti i utrljati ribu da odstoji dok se dinsta kupus.
Kad je kupus izdinstan ribu izvaditi iz marinade pa marinadu dodati u kupus izmešati dobro a ribu poredjati na kupus malo pritismuti i peći u rerni oko 45 do 50 min na 250 stepeni C.
Može se pokriti folijom ( ja nisam )..Uz podvarak u rerni ja sam ispekla i malo krompira volim kao dodatak..
Carski ručak najbolji podvarak na svetu vrh...vrhova probajte nećete se pokajati ako postite..PRIJATNO!!!
Ovo ću bako isprobati,mogao bi bit odličan ručak,hvala.
ReplyDeleteOvo je sjajno. Cestitam👏.
ReplyDelete