Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, January 30, 2019

Bakina kuhinja - kako skuvati šareni pasulj sa kolenicom

Bakina kuhinja - kako skuvati šareni pasulj sa kolenicom




Potrebno je:

400 gr šarenog pasulja
1 glavica crnog luka
1 dimljena kolenica
nekoliko lovorovog lista
biber u zrnu i mleveni
malo kima

Za zapršku:
ulje
mala glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
aleva paprika
malo začina
1 kašika brašna


Priprema:

Pasulj pregledati i očistiti da nema primesa dobro oprati i naliti da ogrezne i kuvati 5-6 min.Ocediti..





 Naliti drugu vodu naseći sitno seckan crni luk, dodati kolenicu koju smo takodje obarili u drugoj šerpi  dodati , biber u zrnu, lovorov list i malo kima. 





Kuvati pasulj dok se ne skuva  zajedno sa kolenicom. U tiganj sipati ulje, dodati seckan crni luk pa kad se proprži dodati brašno i seckan beli luk.



 Na kraju dodati alevu papriku i sipati u pasulj. Ostaviti da krčka još malo. Na kraju staviti kašiku začina, soli i malo mlevenog bibera.




 Probati ako je potrebno još posoliti. Naš ručak je gotov


No comments:

Post a Comment