Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, December 3, 2018

Bakina kuhinja - fina hrskava posna pogača fokača

Bakina kuhinja - fina hrskava posna pogača fokača





Potrebno je:
 200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
soli..šećer
20 gr kvasca


Nadev:
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
4-5 kiselih krastavčića ili maslinke
1 paradajz
origano
2 grančice ruzmarina

Priprema:

Sa mlakom vodom kvascem, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše testo glatko. 


Ostaviti da naraste razviti za 2 sm debljine pa staviti u podmazanu tepsjju. 





Ostaviti opet 20 min da odmara. 




Četkicom namazati maslinovim uljem testo pa nadev od povrća iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni C oko 40 min.Fantastična je...


No comments:

Post a Comment