Bakina kuhinja - vrhunska torta sa slatkom pavlakom.
Potrebno je:
1/2 kg čokoladnog ml. keksa
100 gr šećera u prahu
4 pudinga od banane ili vanile
šećer za puding
1 l mleka
100 gr čokolade
2 kašike eurokrema
200 ml. kašastog soka
250 gr margarina ili maslaca
1/2 l slatke pavlake
Priprema:
Puding skuvati i ohladiti. U mleven keks dodati 50 gr rastopljenog margarina 2 kašike eurokrema i 200 ml soka i sve dobro izjednačiti. To staviti na dno manjeg okruglog pleha dobro pritisnuti i izjednačiti. Ostatak margarina izmiksati sa šećerom u prahu.
Kad se puding dobro ohladi spojiti i dobro izmešati bez grudvica. Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati u kremu i lagano izjednačiti. Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati rastopljenu čokoladu i sve izjednačiti lagano,
Na keks koji smo raspodelili dodavati kašiku bele kreme pa čokoladne do nje bele pa čokoladne i tako redom.
Drugi red na belu kremu stavljamo čokoladnu a u sredinu stavimo belu pa čokoladnu.
Ostaviti da se dobro ohladni i stegne pa ukrasiti slatkom pavlakom. Ostaviti da prenoći u frižideru pa seći i sladiti se...
No comments:
Post a Comment