Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, October 2, 2018

Bakina kuhinja - pahuljne krofne sa rupom

Bakina kuhinja - pahuljaste krofne sa rupom



Potrebno je:
500 gr brašna
15 gr. kvasca
1 kašičica šecera
korica limuna
3 jaja
kockica maslaca
ulje
100 ml. mleka
100 ml kisele vode
malo soli


Priprema:

U malo mleka ili vode staviti kvasac i šećer i ostaviti 3 min da zapeni i istopi se. 




U vanglicu razbiti jaja dodati kvasac, mleko, kiselu vodu, koricu limuna, istopljen maslac i brašna pa na kraju soli. Izmešati i dobro izraditi rukama ili varjačom.



 Ostaviti pola sata da testo odmiri pokriveno. Istresti na sto koji malo pobrašnjivite i malo premesiti. Razviti u oravougaonik i vaditi krofne. 




Na sredinu vaditi manje rupe ja sam koristila čep od ulja. 




Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. 




Pokriti folijom i ostaviti 10 mi. 




Pržiti u dubokom ulju na umerenoj temperaturi. 




Odozgo možete staviti prah šećer sa vanilin šećerom

Uživajte!


No comments:

Post a Comment