Bakina kuhinja - pita sa mladim kupusom bez kvasca i kora
Priprema ove pite od mladog kupusa apsolutno ne zahteva puno vremena. Nisu vam potrebne ni kore, niti morate šta mesiti. Priprema je brza i laka, a pita je mekana i sočna, a kombinacija samog nadeva od slatkog kupusa i šunkarice daje fenomenalan i poseban ukus. Probajte i uživajte u svakom zalogaju.
Potrebno je:
200 gr brašna
1 jaje + 2
1/2 praška za pecivo
400 gr rendanog mladog kupusa
100 gr šunkarice
50 ml. ulja
200 ml. jogurta
100 gr tvrdog sira
malo kačkavalja
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo. izmešati , jedno jaje, jogurt, ulje, sir i šunku na kocke i sve izjednačiti. Kupus posoliti ostaviti 15 min. u soli pa ocediti.
Umutiti 2 jaja sa malo ulja. U pleh veličine 22 sm staviti na dno pek papir pa sipati pola testa, preko njega staviti ocedjen kupus, i preliti ga sa umućenim jajima, pa preko toga drugi deo testa rasporediti.
Odozgo malo narendati kačkavalja. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.
Ostaviti da se prohladi i seći mlaku. Uz jogurt kiselo mleko pita je fantastična.
Može za doručak, užinu ili večeru.
Odličan ukus..
Odličan ukus..
No comments:
Post a Comment