Bakina kuhinja - musaka od plavog patližana savršenstvo ukusa
Potrebno je
2 plava patlidžana
2 kašike brašna
100 gr šampinjona
1 šargarepa
5 jaja
začin suvi
200 ml. jogurta
200 gr pavlake
100 ml mleka
1 paradajz
1 manja tikvica
1 paprika zelena
1 glavica crnog luka
peršunov list
ulje
prezle
Priprema:
Na ulju propržiti crni luk, na kolutove šargarepu,šampinjone isečene,tikvicu na kockice, papriku sitno isečenu. Dodati začin, so i peršunov list. Plavi patlidžan ispohovati. U vatrostalni sud redjati red pohovanog patlidžana red fila koje smo dinstali.
Na vrh staviti kolutove paradajza. Razmutiti jaja, dodati pavlaku i mleko i zaliti sa tim musaku. Može se narendati i malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min. da lepo porumeni . Prijatno!
No comments:
Post a Comment